10 september

Entree: gratis

Begint om: 11:00

Event

Open Monumentendag

Informatie

Zaterdag 10 en zondag 11 september zijn er weer de Open Monumentendagen. In de Grote Kerk zijn op zaterdag 10 september van 11:00 tot 15:00 uur gidsen aanwezig die over de geschiedenis van de kerk kunnen vertellen.

Er zijn heerlijke exotische (Surinaamse/Hindoestaanse) en Nederlandse hapjes verkrijgbaar. Er is muziek van van de Surinaamse band SWITI TING. Zij speelden ook bij het Keti Koti festival en dat smaakte naar meer ….. !

Er zijn ook diverse kraampjes in de kerk, met uiteenlopende artikelen als food, vintage, knutseldingetjes, sieraden en aardewerk. Als  jij daar ook wilt staan als standhouder: meld je dan bij kees@natuurlijkinoverschie.nl.

Natuurlijk is er ook in de kerk een grand café opstelling om lekker even bij te kletsen en een drankje te nuttigen. Als de band er even mee stopt, gaat Steven Marengo als DJ door met heerlijke jazzy wereldmuziek.

Buiten de kerk: in de kerktuin organiseert scouting Van Speijk spellen voor de jongeren en ….. natuurlijk!!!!! …… er wordt gevaren op de Schie. Langs de monumenten aan de Delftweg (uitleg!), naar het Veerhuis en naar het eiland om de benen te strekken.

In de tuin bakken de scouts pannenkoeken. Dus …. we bieden veel en we zien uit naar vrolijke bezoekers! De activiteiten zijn gratis, voor de diverse hapjes/eten/dranken wordt een kleine bijdrage gevraagd.