5 mei

Entree: gratis

Begint om: 20:00

Salsa

Event

Bevrijdingsconcert Salsaband Axioma

Informatie

Het is belangrijk om jaarlijks onze vrijheid te herdenken, zeker nu met een wereld voor onrust en oorlogen. Dit jaar doen we dat met een feestelijk en swingend concert door Axioma.

Axioma is opgericht in december 2002 in Rotterdam. De band bestaat uit ervaren musici uit allerlei windstreken: Nederland, Cuba, Venezuela, Suriname, Aruba, Curaçao, Canada. Hun doel is: salsa en andere Caribische muziek spelen voor een ieder die wil dansen en luisteren.

 

Oprichter Renny Boekstaaf heeft gekozen voor de klassieke salsasound, die wordt bereikt met piano en babybas, percussie, een flinke blazerssectie. Vast gezicht van de band is zangeres Maaike van Zetten, die vanaf maart 2003 startte met zingen bij de band.

 

Axioma speelt salsarepertoire uit landen als Puerto Rico, Cuba, Venezuela, Colombia en Peru. De band wisselt gouwe ouwen moeiteloos af met salsahits van nu en altijd met behoud van een eigen sound.

 

2023 staat in het teken van het 20-jarig bestaan van Axioma. En dat moet gevierd worden! En wat is een betere manier om dit te doen tijdens nationale Bevrijdingsdag op 5 mei 2023. Graag heten we jullie welkom op deze feestelijke dag in Theater de Lugt!

Let op: dit concert vindt niet plaats in de Grote Kerk maar in Theater in de Lugt (de Lugt 17, Rotterdam).

Het concert is gratis, maar het reserveren van een kaartje is noodzakelijk.