26 september Robert Holl

Bariton Robert Holl is opgegroeid in Overschie en opgeleid aan het Rotterdams Conservatorium. Hij woont al jarenlang in Oostenrijk, en treedt op in de Verenigde Staten, Europa, Israël en Japan. Op 26 september keert hij terug naar Overschie voor een concert. In de Grote Kerk zingt Holl Die Winterreisse van Franz Schubert (Op. 89 D.911), onder begeleiding van Roger Braun.

Die Winterreise

Die Winterreise bestaat uit 24 liederen, en is misschien wel Schuberts beroemdste werk. De liederen zijn op muziek gezette gedichten. Samen vertellen de liederen het verhaal van een jonge man die, afgewezen door zijn geliefde, op reis gaat. Volgens velen symboliseert de winterreis de zoektocht van de mens naar zichzelf.

Kaartverkoop

Het concert  vindt plaats in de grote Kerk Overschie en is georganiseerd in samenwerking met Museum Oud Overschie. De kaartverkoop start op 1 augustus via www.podiumplein.nl. Er is een beperkt aantal early bird aanbiedingen, dus wees er snel bij! De kaarten van de early bird aanbieding kosten € 17,50, daarna zijn de kaarten € 22,50.
Up date: de 60 Early Bird kaarten zijn helaas uitverkocht. Kaarten zijn nu voor € 22,50 verkrijgbaar.

29 september Koor & Zuri + Studio 72

Op 29 september is het concert Koor & Zuri + Studio 72 in de Grote Kerk Overschie. Een bijzonder koor o.l.v Zuri Ramirez. Zij worden begeleid door een kwintet van barok – en moderne instrumenten. Het programma bestaat uit werken van aansprekende componisten zoals Rachmaninof, di Lasso en Mozart. Kaarten à € 7 zijn verkrijgbaar ophttps://www.podiumplein.nl/…/voorstelli…/koor-zuri-studio-72 of op de dag van het concert aan de zaal.

6 oktober Capels Dagkoor

Het Capels Dagkoor o.l.v. Ardjoena Soerjadi koor heeft vanaf het begin gekozen voor een afwisselend klassiek repertoire en heeft inmiddels een breed Engels-, Frans-, Duits- en Italiaans koorrepertoire opgebouwd, dat zowel bekende koorwerken, missen, bewerkte liederen en opera omvat.

Op het programma van 6 oktober staan o.a. werken van Vivaldi, Händel, Haydn en Mozart.De koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale intermezzi door Cees-Willem van Vliet op het orgel en Ardjoena Soerjadi op piano.
Aanvang concert 15:00 uur, kerk open om 14:00 uur.

Toegang is gratis

12 oktober Kamerkoor Rotterdam

Een bijzonder concert met een bijzondere première!

Op 12 oktober om 20:15 uur geeft het Kamerkoor Rotterdam een concert met als titel: ‘Geen Tijd Te Verliezen’. Naast werken van Brahms, Schönberg en Hindemith gaat ook het stuk Endless Time van Hans Leenders in première.

Kamerkoor Rotterdam staat onder leiding van Hanneke Verbeek met aan de piano Ana Dorado Suela

Toegangsprijs is € 15, jongeren tot 25 mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te koop aan de zaal of door een mail te sturen naar info@kamerkoorrotterdam.nl