12 september New Phoenix Ensemble

dit concert stond gepland op 13 juni, maar In verband met ziekte is dit concert uitgesteld tot 12 september

Aanvang van het concert: 15:00 uur; deur open 14:30 uur.

Kaartjes kosten € 18 en zijn uitsluitend online via Podiumplein te koop.

In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal 50 mensen publiek aanwezig zijn.

Het New Phoenix Ensemble bestaat uit klarinettiste Letizia Elsa Maulà en celliste Sylvia Cempini. De twee musici hebben elkaar tijdens hun Masterstudie aan het Rotterdams Conservatorium Codarts ontmoet. In 2018 richtten zij het New Phoenix Ensemble op. Voor dit concert is het ensemble uitgebreid tot trio met het meespelen van Aliya Ishkakov op piano

Donne

Donne, wat ‘Vrouwen!’ betekent in het Italiaans, is een eerbetoon aan vrouwelijke componisten.
Alle componisten van dit programma hebben in de schaduw van bekende mannelijke kunstenaars van hun tijd gestaan:

–  Germaine  Tailleferre  maakte  samen  met  Poulenc,  Milhaud,  Honegger,  Auric  en  Durey  deel uit  van  de  groep  ‘Les  Six’

Lili  Boulanger,  die  de  zus  was  van  Nadia  Boulanger,  leraar  van  verschillende  wereldberoemde  mannelijke  componisten  uit  de  20e  eeuw.

Henriette  Bosmans,  een  Nederlandse  componist  en  pianist.  Tijdens  de  oorlog  mocht  ze  geen  openbare  concerten  geven  en  trad  ze  op  in  ondergronds georganiseerde  huisconcerten.
In dit programma willen we graag haar heel esthetische en romantische composities uitvoeren.

Programma:

– G. Tailleferre: piano trio