Het Weihnachtsoratorium is afgelast!

Bachs oratorium voor de Kersttijd is tegenwoordig bijna net zo populair als de Matthäuspassion, rond Pasen. Er zijn in Nederland in de Kersttijd overal uitvoeringen van (delen van) Bach’s Kerstoratorium, door ensembles en solisten en regionale oratoriumverenigingen en (semi-)amateurensembles. Het werk stelt, zoals bij al Bach’s werk, zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en –begeleiding.

Het koor & orkest van het Haags Barokgezelschap staat onderleiding van Gilles Michels.
Op het programma staan de cantates I, II, IV en VI.

Solisten:

Sopraan:     Bobbie Blommesteijn
Alt:               Rosina Fabius
Tenor:          Leon van Liere
Bariton:        Pieter Hendriks

speciaal voor worden omgebouwd en ingericht: een zeer groot podium wordt gebouwd om de 40 zangers, 25 orkestleden en de 4 solisten een goede positie te geven zodat bezoekers een geweldig mooie muziekmiddag tegemoet gaan.

Een unieke gelegenheid voor Overschie om dit gezelschap en deze muziek in onze eigen wijk mee te gaan maken.

28 november Jan van Bijnen en Nienke Dingemans

Let op.In verband met de nieuwe corona maatregelen is de aanvangstijd gewijzigd. Het concert begint om 14:30 uur ( zaal open om 14:00 uur)

Jan van Bijnen
Of je hem nu (slide)gitarist, multi-instrumentalist of singer/songwriter noemt, recensenten, collega’s en vrienden zijn het erover eens: Jan van Bijnen is een veelzijdig vakman.In een carrière van meer dan 3 decennia begeleidde, arrangeerde, produceerde of schreef Jan (voor) bekende Nederlandse artiesten als Rob deNijs, Freek de Jonge, Claudia de Breij, Paul Haenen, Alex Roeka en Markowski maar ook internationale acts als Markus Rill of Adam James Sorensen. 

Nienke Dingemans is een Nederlandse singer songwriter. Ze wordt gezien als 17-jarig bluestoptalent maar haar muziek is veel breder: van blues tot soul en van country tot jazz.

Tijdens dit concert wordt Nienke begeleid door Jan van Bijnen en halen ze met hun muziek de Amerikaanse roots naar Nederland.

De prijs van een ticket is slechts € 6,00, dit is inclusief een kopje thee of koffie. Kaartjes zijn te koop via www.podiumplein.nl

Zaal open om 14:00 uur, het concert begint om 14:30 uur

NB In verband met de huidige coronamaatregelen kun je alleen het concert bezoeken met een coronacheck. Alle informatie hierover vind je op www.coronacheck.nl

30 oktober Requiem Fauré

Cantatrix toont de kracht van muziek in tijden van rouw en verlies met één van ’s werelds mooiste én beroemdste werken: het Requiem van Fauré. De muziek roept herinneringen en beelden op van geliefden die er niet meer zijn en bieden troost voor de achterblijvers. Klanken die elk geloof of elke levensovertuiging overstijgen en die mensen verbindt.
Fauré’s ‘Requiem’ is een ingetogen, maar tegelijk meeslepende dodenmis en vormt samen met “Komm, Jesu, komm van Bach, The Deer’s cry van Arvo Pärt, Howell’s Salvator mundi en Remember me van Purcell, het programma Remember me.

Cantatrix voert dit programma uit samen met
Het Kamerorkest van het Noorden en Bart Rodijns (Harmonium)
Dirigent: Hans Leenders

www.cantatrix.nl  (06-51213471)

19 september Opera aan de Schie

Operaconcert in de Grote Kerk

Op zondag 19 september vult de Grote Kerk Overschie zich met klanken uit Italiaanse, Duitse en Franse opera’s en liedkunst. Na een onderbreking in 2020 vanwege corona wordt hiermee een traditie in ere hersteld.

Het concert begint om 14:00 uur, de deuren gaan om 13:30 uur open. 

Toegang is gratis

12 september New Phoenix Ensemble

12 september New Phoenix Ensemble

dit concert stond gepland op 13 juni, maar In verband met ziekte is dit concert uitgesteld tot 12 september

Aanvang van het concert: 15:00 uur; deur open 14:30 uur.

Kaartjes kosten € 18 en zijn uitsluitend online via Podiumplein te koop. 

In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal 50 mensen publiek aanwezig zijn.

Het New Phoenix Ensemble bestaat uit klarinettiste Letizia Elsa Maulà en celliste Sylvia Cempini. De twee musici hebben elkaar tijdens hun Masterstudie aan het Rotterdams Conservatorium Codarts ontmoet. In 2018 richtten zij het New Phoenix Ensemble op. Voor dit concert is het ensemble uitgebreid tot trio met het meespelen van Aliya Ishkakov op piano

Donne

Donne, wat ‘Vrouwen!’ betekent in het Italiaans, is een eerbetoon aan vrouwelijke componisten.
Alle componisten van dit programma hebben in de schaduw van bekende mannelijke kunstenaars van hun tijd gestaan:

–  Germaine  Tailleferre  maakte  samen  met  Poulenc,  Milhaud,  Honegger,  Auric  en  Durey  deel uit  van  de  groep  ‘Les  Six’

Lili  Boulanger,  die  de  zus  was  van  Nadia  Boulanger,  leraar  van  verschillende  wereldberoemde  mannelijke  componisten  uit  de  20e  eeuw.

Henriette  Bosmans,  een  Nederlandse  componist  en  pianist.  Tijdens  de  oorlog  mocht  ze  geen  openbare  concerten  geven  en  trad  ze  op  in  ondergronds georganiseerde  huisconcerten.
In dit programma willen we graag haar heel esthetische en romantische composities uitvoeren.

Programma:

– G. Tailleferre: piano trio
. Allegro Animato 
. Allegro Vivac
. Moderato
. Très Animé

– L. Boulanger:
 . D’un soir triste
. D’un matin de printemps

– H. Bosmans: Trio
 . Allegro con brio
. Andante moderato
.  Andante

4 juli TreZ de ArtE speelt ‘Floración’

TreZ de ArtE bestaat uit Marije Wieringa (sopraan), Desirée Riera (klarinet) en Ella Kamerich (piano). Het trio bestaat sinds 2021. 

De naam TreZ de ArtE refereert aan de plek waar zij elkaar voor het eerst hebben ontmoet tijdens hun masteropleiding: het ArtEZ conservatorium in Zwolle. In het eerste programma van TreZ de ArtE, Floración, verkennen zij via liederen van Barber, Quilter, Schubert en Spohr de thema’s liefde en natuur. 

Programma:
R. Quilter: 1. The Spring is at the Door op. 18 no.4
2. My Life’s Delight op. 12 no.2
3. Love’s Philosophy op. 3 no.1

L. Spohr – Op. 103:
6 Deutsche Lieder für Singstimme, Klarinette und Klavier

S. Barber – Four Songs Op. 13:
1. A Nun takes the Veil
2. The Secrets of the Old
3. Sure on this Shining Night

F. Schubert: Der Hirt auf dem Felsen Op. 129, D.965, für Singstimme, Klarinette und Klavier 

Toelichting programma: 

Uiteindelijk leiden zowel de liefde als de natuur ons naar een groter thema: verbinding. En daarmee raken we een thema waarmee iedereen het afgelopen jaar geconfronteerd is. Zoekend naar nieuwe vormen van verbinding raakten we wellicht meer verbonden dan ooit: met elkaar, met de natuur, met een groter geheel. Met dit concertprogramma hopen wij dat gevoel tot uiting te brengen. 

Met dank aan de bijdrage van Stichting Droom en Daad kunnen we dit concert gratis toegankelijk maken voor alle concertbezoekers. Ook kinderen zijn van harte welkom, we hopen dat dit muzikale programma ook tot hun eigen verbeelding zal spreken! 

Reserveren voor dit concert is niet mogelijk. De kerkdeuren zijn vanaf 20 minuten voor aanvang van het concert geopend. Graag tot dan! 

www.marijewieringa.com 

www.ellakamerich.com 

www.schoolofmusic.nl/docent/desiree-riera